AKTUALIZACE: Na červnové E3 v Los Angeles a o dva měsíce později na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem obdivovali pozvaní novináři nové demo z Cyberpunku 2077. Dnes nadešel den, kdy se na novou ukázku z hraní můžeme podívat i my. Polský CD Projekt Red v osm večer uspořádal stream a ukázal patnáctiminutový sestřih, jenž nám po roce opět poodhalil očekávané RPG z dílny autorů Zaklínače 3.

Na začátku přenosu nás přivítala komunitní šéfka Hollie Bennett a vzápětí se pustila nová ukázka, která prezentuje další část Cyberpunku 2077 a ukazuje nové herní mechanismy. Vidíme hlavní postavu "V" (sami si zvolíte, zda půjde o muže nebo ženu) v ledové lázni a vstup do kyberprostoru. Následoval rychlý sestřih s akcí, pohledem na město a různé situace, včetně možnosti specializovat se na boj, případně na kradmý pohyb a hackování. Poté přišlo na řadu představení čtvrti Pacifica a další věci.

Celkově ale byla demoverze zaměřena na konkrétní misi odehrávající se zhruba v polovině hry. Mise je zasazena do opuštěné části Night City nazvané Pacifica, kde probíhá válka gangů. Úkolem V je infiltrovat obchodní centrum, které ovládá gang zvaný Animals a bojuje s konkurenčním gangem Voodoo Boys, jenž ve velkém využívá síť. Cílem V je získat od Animals část techniky. Tohoto úkolu lze dosáhnout různými způsoby. Záleží, na co se specializujete. Může to být boj, tím pádem se pustíte do přestřelky. V opačném případě se pohybujete potichu a nenápadně, snažíte se obelstít protivníky a zabít je bez většího rozruchu. V obou případech ale využíváte nanovlákna - slouží pro hackování nepřátel a předmětů z dálky, stejně tak jsou velmi ostré.

CD Projekt Red tuto ukázku pojal tak, aby prezentoval, že Cyberpunk 2077 můžeme hrát různými styly. Hra je vytvořena tak, abychom se v jednotlivých situacích  mohli sami rozhodnout, jak k nim přistoupíme. Může to být hrubou silou, ale stejně tak můžeme jít na mise chytře a vypořádat se s výzvami hezky potichu jako vycvičený Agent 47. A vidět je i souboj s jedním z bossů a Keanu Reeves, respektive jeho postava Johnny Silverhand. Velkých spoilerů se ale bát nemusíte.

Jak se sami můžete přesvědčit, tvůrci toho ukázali spoustu, ale vše spíše naťukli místo plnohodnotného představení.

Cyberpunk 2077 se k nám dostane 16. dubna 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Všechny tři verze budou obohaceny o české titulky. Později má hra vyjít i na Google Stadia. Tak jak se těšíte na Cyberpunk 2077 po dnešním videu? Napište nám do komentářů.

Původní článek

Dnes ve 20:00 bude odhaleno 15 minut herních záběrů z nadcházejícího Cyberpunku 2077. Má nám být přiblížena jedna ze čtvrtí Night City. Později v ukázce by měli pár slov prohodit i vývojáři. Představená část má být úsekem novinářského gameplay dema z Gamescomu, o kterém ovšem nesmějí novináři nic prozradit. Stejná ukázka byla k vidění i v červnu na E3.

CD Projekt Red ukázal něco ze své očekávané futuristické hry už minulý rok. Hra nám byla popsána ve 40 minutovém demu, kde jsme mohli vidět dopad rozhodnutí ve hře a jak budou některé herní systémy fungovat - podívejte se zde. Tentokrát sice bude ukázka pouze patnáctiminutová, zato by měla snad být detailnější. Živé vysílání můžete sledovat dnes v 8 hodin večer na Mixeru a Twitchi.