Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- PC hráči budou mít na sportovní hry letos smůlu. EA před časem potvrdila, že FIFA 21 bude na PC vytvořena dle PS4 a Xbox One verzí. To samé čeká i NBA 2K21 od 2K Games. Na konzolích PS5 a Xbox Series X mají být oba tituly lepší. Ani jedna společnost nezveřejnila důvod tohoto rozhodnutí. Pravděpodobně je to kvůli tomu, že na PC se sportovní hry tak dobře neprodávají, případně chtějí firmy nalákat hráče na novou generaci konzolí. Doufejme, že v roce 2021 se to změní.

- Zajímavá je také informace o ceně. NBA 2K21 bude na PS5 a Xbox Series X stát oficiálně o 10 dolarů více (70 dolarů místo běžných 60 dolarů) než na současnou generaci konzolí. Už dříve se spekulovalo o možném zdražení her pro next-gen. 2K Sports píšou, že zdražení je z důvodu toho, že na next-gen je NBA 2K21 vytvořeno od nuly. Tím pádem majitelé verze pro starší generaci nedostanou bezplatný upgrade. To by si museli koupit edici za 100 dolarů, na které je Kobe Bryant.

- 7. července na prezentaci Nacon Conncet bude představena nová hra od Spiders Games - vysílání začne v 19:00 našeho času. Tvůrci úspěšného RPG titulu Greedfall nám předvedou svou novinku. Na ni lákají teaser obrázkem. Předtím Spiders spolupracovali s Focus Home Interactive.

- Společnost Sony údajně zvažuje akvizici Leyou Technologies Holdings se sídlem v Hongkongu. Jde o společnost, která má pod svými křídly několik dceřiných firem, včetně Digital Extremes (autoři Warframe), Splash Damage (Gears Tactics) nebo studio Athlon, které spolupracuje s Amazonem na bezplatném MMORPG titulu Lord of the Rings. Leyou také vlastní 20 procent Certain Affinity - to je studio spolupracující na značkách Call of Duty a Halo. Podle agentury Bloomberg má Sony takto významně rozšířit portfolio PlayStationu 5. Tržní hodnota čínské společnosti je aktuálně 1,1 miliardy dolarů.

- Sony rozdala svým zaměstnancům speciální ovladače DualShock 4. Odměnu si ale někteří zaměstnanci nenechali a rozhodli se gamepady s velmi neoblými nákresy na dotykové pložce prodat na aukcích. První ovladač byl pro členy operačního týmu, zatímco druhý měl být darován lidem v zákaznickém servisu.

- Ruka v rukávě už je u Paradox Interactive a pařížských tvůrců mobilní her z Playrion Game Studio. Paradox tak má již osmé interní studio a získal i úspěšnou mobilní hru Airlines Manager. V té se objeví skiny na letadla v barvách Paradoxu, pro hráče budou zdarma.

- Pokud nově ve Valorantu někoho nahlásíte a dotyčný dostane ban, tak vám hra pošle zprávu a poděkuje vám za to, že pomáháte chránit Valorant. S funkcí vývojáři teprve experimentují.

- Tvůrci hororové střílečky Quantum Error jsou nadšeni z možností ovladače DualSense u PlayStationu 5.

- Další den, další trailer na Destroy All Humans!. Remake zábavné akční adventury se nám dnes připomíná trailerem na Dependence Day - Den závislosti - na oslavu Dne nezávislosti Spojených států. Tento svátek se oficiálně slaví až zítra.

- Další bezplatnou hrou na Epic Games Store je Hue. Jde o logickou hru, ve které hráči mění svět pomocí barev. Od 9. července budou na týden zdarma hned tři tituly: Killing Floor 2, Lifeless Planet: Premier Edition a The Escapists 2.

- Na twitterovém účtu Shadow Warrior se objevila zpráva o přípravě teaser traileru. Vypadá to, že brzy bude odhalen třetí díl. Pravděpodobně se dočkáme na konferenci společnosti Devolver Digital. Ta proběhne 11. července od 21:00 našeho času.