Všemožné investice a skupování částí nebo rovnou celých studií není v herním průmyslu nic neobvyklého. Tentokrát se do investic pustilo herní vydavatelství Nexon, které se rozhodlo podpořit hned čtyři velké společnosti, které celkově obdržely 874 milionů dolarů. Mezi nimi najdeme Konami, Bandai Namco, Segu a Hasbro.

Pokud byste přemýšleli, proč se rozhodli zainvestovat do Hasbra, které je známé pro tvorbu hraček, tak pod Hasbro spadá společnost Wizards of the Coast. Ta se v nedávné době rozhodla více zapojit do herního průmyslu, například se svým novým počinem Magic: Legends.

Přečtěte si také: Společnost SEGA zvolena nejlepším vydavatelem roku. Jak jsou na tom další?

Pokud se bojíte, že vaše oblíbené herní studio schramstne velká společnost, tak vůbec nemáte proč, jelikož se jednalo o „dlouhotrvající přátelské investice bez úmyslu akvizice či aktivismu.“ To také potvrdil prezident a výkonný ředitel společnosti Nexon Owen Mahoney, který k investici řekl toto:

„Věříme, že společnosti se silnými a dobře spravovanými globálními značkami jsou na trhu, který je úzce zaměřen na zavedení nových značek, často přehlíženy a podhodnoceny. Tyto investice odrážejí naši úctu k manažerským týmům, které vytvářejí a rozvíjejí globální vlastnosti v průběhu let a desetiletí. Věříme, že každá z nich má potenciál těžit ze sekulárního posunu od lineárních formátů k interaktivní zábavě.“

Není to poprvé, co se Nexon rozhodl zainvestovat do herních společností. V listopadu/novembri 2018 totiž proběhla velká investice do švédského studia Embark, které bylo založeno bývalým zaměstnancem EA a DICE Patrickem Söderlundem.

Supermassive Games, studio známé pro své příběhové hororové hry jako je Until Dawn či série The Dark Pictures Anthology, je nově z části vlastněno společností Nordisk Games. Nordisk přesněji vlastní 30,7 % studia Supermassive Games. To se tak přidá k dalším osmi studiům, která spadají pod tuto společnost; mezi ne patří například Avalanche Studios či MercurySteam.

K této akvizici se vyjádřil výkonný ředitel studia Supermassive Games Pete Samuels, který řekl: „Jsme rádi, že máme Nordisk Games po boku toho, o čemž jsme přesvědčeni, že bude velmi vzrušující doba. Naše společnosti sdílejí vášeň pro poskytování krásných her s příběhy, které emocionálně zaujmou, a velmi se těšíme na úzkou spolupráci s nimi a jejich kolegy ze společností Nordisk Film a Egmont.“

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077: vyšel patch 1.2 a přináší obrovské množství oprav

Studio Supermassive Games v tuhle chvíli pracuje na již třetím díle z jejich nové série nazvané The Dark Pictures Anthology. Ten ponese podtitul House of Ashes a dočkat bychom se ho měli ještě v tomto roce. První dva díly této série, Man of Medan a Little Hope, se sice dočkaly dosti smíšených ohlasů, ale i tak se jedná o zajímavé hororové počiny, které stojí za vyzkoušení.