Ještě před recenzemi, které vyjdou dnes odpoledne, přichází Sony se startovním trailerem zaměřeným na padouchy, kterým bude dvojice hrdinů v Marvel’s Spider-Man 2 čelit. Lizard, Venom a Lovec Kraven jsou sice těmi hlavními, ale dojde i na další nepřátele, s nimiž se musí Peter Parker a Miles Morales vypořádat. Své ukážou ještě Mister Negative i obrovský Sandman.

Hrdinové mezitím řeší své osobní životy a problémy. Miles vysokou školu, ale je rozptylován ochranou New Yorku. Peter se zase snaží najít rovnováhu, ale se symbiontem to nebude mít vůbec jednoduché.

Marvelovský New York ve hře bude větší. Ve studiu Insomniac Games připravili dvě nové čtvrti Brooklyn a Queens. K nim přidali ještě Coney Island a další zajímavosti. Velkou novinkou je rychlé přepínání mezi oběma Spider-Many, které v otevřeném světě bude možné kdykoliv. Cestování okoření pavoučí křídla. A pokud se nechcete jen tak houpat a dělat blbosti, můžete si zapnout poškození způsobené pádem z výšky. To může vést k rychlému „game over“.

Každý z hlavních hrdinů má vlastní samostatné vedlejší příběhy, které budeme ve městě odkrývat. Jako Miles budeme například pomáhat studentům v akademii Brooklyn Visions, zatímco v kůži Petera můžeme přijímat nové žádosti o pomoc prostřednictvím mobilní aplikace.

Marvel's Spider-Man 2 vyjde 20. 10. letošního roku na PlayStation 5. Ve hře budou české titulky. Digitální verzi je možné předběžně stáhnout. Vyžaduje téměř 90 GB. Day One patch má 1,8 GB.

Mimochodem, druhý tým v Insomniac Games chystá Marvel's Wolverine. Má mít dospělejší tón.