Rockstar Games při přepínání mezi třemi hrdiny v Grand Theft Auto V nabídl hráčům občas zajímavé pohledy na to, co postavy dělají v době, kdy za ně nehrajeme. Nejvíce mi utkvěl v hlavě Trevor. Ten při přepnutí někoho mlátil, někde se potácel ožralej... Tvůrci ze studia Insomniac Games se při vývoji Marvel's Spider-Man 2 možná inspirovali, umožní nám také přepínat mezi hrdiny.

James Ham prozradil, že druhý pavoučí muž, kterého nebudeme zrovna ovládat, z New Yorku nezmizí. Dokonce na něj budeme moci narazit.

„Někdy se budete houpat po městě a uvidíte druhého Spider-Mana, jak něco řeší nebo jen zastavuje zločin,“ prozradil animátor Ham v rozhovoru pro Games Radio. Když se něco z toho stane, budete moci svému kamarádovi pomoct, třeba se zapojit do boje.

Jak jsme mohli vidět v trailerech a gameplay záběrech, při boji se sám od sebe může do boje nečekaně zapojit druhý hrdina. Každý z nich bude mít navíc vlastní samostatné vedlejší příběhy, které budeme ve městě odkrývat. Jako Miles Morales budeme například pomáhat studentům v akademie Brooklyn Visions, zatímco v kůži Petera Parkera můžeme přijímat nové žádosti o pomoc prostřednictvím mobilní aplikace.

Při houpání a používání pavoučích křídel bude nutné dávat pozor. Poprvé bude přítomné poškození způsobené pádem z výšky, takže i volný průzkum světa může vést k rychlému „game over“.

Poškození z pádu bylo naposled přítomno ve Spider-Man: Web of Shadows z roku 2008. V prvním díle od Insmniac Games ani samostatném rozšíření zaměřeného na Milese Moralese nic takového nebylo. Producent to vysvětloval zaměřením na plynulejší hratelnost. Ve dvojce už ale bude, i když funkci bude možné v nastavení vypnout.

Marvel's Spider-Man 2 vyjde 20. 10. letošního roku na PlayStation 5. Ve hře budou české titulky. Odklad už zdá se nehrozí, od dnešního dne je hra po vývojové stránce dokončena.