Čekání na představení nového Need for Speed, které má vyjít do konce letošního roku, nezvěstí nic dobrého. Teď to vypadá, že k oznámení nového dílu arkádových závodů dojde během příštích dvou týdnů, přičemž na trh se má hra dostat už 2. 12. 2022 ve verzích pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Pokud se tyto informace od insidera Toma Hendersona ukážou jako pravdivé, znamenalo by to, že od oznámení a vydání uběhnou pouze dva měsíce. To ve videoherním světě není moc časté. Většinou se hry oznamují dva roky dopředu, aby byl dostatek času na PR masírku. Proč je tomu u Need for Speed takto, tak to bohužel netušíme. Objevují se neoficiální informace o problematickém vývoji.

Každopádně, návrat arkádových závodů má na starost studio Criterion Games. Tým od vydání Burnout Paradise, remaků NFS: Hot Pursuit a NFS: Most Wanted a Need for Speed: Rivals prošel velkou obměnou. Už v něm nenajdeme zakladatele a hlavní tváře, ti společně s dalšími z Criterionu odešli.

Henderson se od svých zdrojů dozvěděl, že oznamovací trailer bude mít přibližně minutu a 30 sekund a na jeho soundtracku se podílí americký rapper A$AP Rocky. Hra se má jmenovat Need for Speed Unbound a opět se potvrzují dřívější náznaky s animovanými prvky v podobě ohně, kouře, plamenů a dalších, které se budou objevovat při driftování, skocích a bouračkách. To vše se údajně odehraje ve fiktivním světě Lake Shore City inspirovaného Chicagem.

V minulém článku, kde jsme informovali o uniklých záběrech ukazující kreslené efekty, jsme psali, že klíčovým cílem EA má být rozšířit zájem o NFS na novou generaci mladých hráčů. Vydavatel má ale očekávat také to, že si hru koupí starší fanoušci. Z toho důvodu půjde nejspíš o měkký restart série, podobě jako to udělal Activisionu, respektive Infinity Ward u Call of Duty: Modern Warfare.

Pokud toužíte po nějakých arkádových závodech, tak na Steamu je teď s 95% slevou dostupná Deluxe edice Need for Speed: Heat. Cena 3,50 eur (cca 85 Kč) je platná do 11. 10. 2022. Předplatitelé PS Plus si zase hru mohou přidat do digitální knihovničky, čas mají do 4. 10. 2022.