Na sociálních sítích studia Bend se v posledních dnech objevil obrázek s japonsko-britskou zpěvačkou Rinou na motorce Drifter a popiskem, že se vydává do nebezpečného světa Days Gone. Mnozí tento tweet převzali a začali své čtenáře lákat na oznámení návratu Days Gone. To je ale chyba.

Ten, kdo tohle píše, tak přehlédl jednu důležitou věc. Příspěvek zmiňuje nejnovější oznámení PlayStation Playmakers. To je to program Sony, jenž sdružuje vášnivé fanoušky PlayStationu, respektive tvůrce obsahu, sportovce, herce, umělce, hráče a baviče. S nimi Sony spolupracuje a oni se mohou objevit například v reklamách a užít si exkluzivní zážitky.

Navíc pokračování Days Gone bylo zrušeno, původní tvůrci (Jeff Ross a John Garvin) této postapokalyptické motorkářské akce na konci roku 2020 odešli a je potvrzeno, že ve studiu Bend připravují zbrusu novou značkou, která bude mít online svět. Odkaz Days Gone pochopitelně v týmu nadále je a vývojáři hodlají využít to, co se naučili u nového projektu. Mimo jiné systémy otevřeného světa. To je ale jediná dosavadní spojitost s Days Gone.

Do světa Days Gone se přesto máme ještě jednou vypravit, tentokrát prostřednictvím filmu. Ze zombie survivalu bude motorkářská balada.