Měsíc před vydáním hry by měl vrcholit marketing, aby hráči nedočkavě čekali na to, až si zahrají. V případě akční adventury Star Wars Outlaws se však s blížícím termínem objevuje více a více obav. Nepřidávají tomu videa amerického serveru IGN v divné kvalitě. Hráči poukazují na zastaralé animace nebo textury v nízké kvalitě. Doufají, že jde o ukázky ze starší verze. Podvědomě se připravují na nepopulární downgrade.

To je ale pouze jedna stránka kritiky. Té druhé vadí prázdné prostředí, které jen tak vylepšeno nebude. Není tak divu, že finanční ředitel Ubisoftu Frederick Duguet v rozhovoru s magazínem PC Gamer čelil otázce, zda neuvažují o odkladu. Duguet ho razantně odmítl. Je přesvědčen o kvalitách hry a láká na další ukázky ve velmi vysoké kvalitě, které ukážou hloubku otevřeného světa. Má jít o několikahodinové materiály.

O kvalitě světa a zážitku mluvil také generální ředitel Ubisoftu Yves Guillemot. Ten vizuální stránku nazval velmi vysokou s tím, že využívá možnosti enginu (běží na Snowdrop enginu, stejně jako The Division a Avatar: Frontiers of Pandora). Dle něj budou fanoušci s finální verzí spokojeni.

Z pohledu marketingu nehodlají v Ubisoftu nic podcenit. Do reklamy Star Wars Outlaws značně investovali a očekávají, že se akční adventura stane jedním z velkých titulů letošního roku.

Mezitím IGN přineslo druhé exkluzivní video. V něm se podíváme na měsíc Toshara. Jde o úplně nové prostředí vytvořené vývojáři. Ti se snažili, aby měsíc působil zajímavě a hodil se do universa Star Wars. Toshara je inspirována savanami východní Afriky.

Na Toshaře se nachází rušné město Mirogana, které je baštou mocného zločineckého syndikátu. Tady hlavní hrdinka Kay najde jistě spoustu práce, stejně tak u četných vraků vesmírných lodí rozesetých po povrchu měsíce.

Předešlé video tady. Ukázalo ikonickou pouštní planetu Tatooine. Star Wars Outlaws vyjdou 30. 8. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.