Survival horor Alan Wake 2 lze bezpochyby označit za velký úspěch. Alespoň po stránce kritického přijetí médií i fanoušků. Studio Remedy Entertainment ani vydavatel Epic Games Publishing se už proto nemusí příliš snažit zalíbit se hráčům, ale i tak jsme se v poslední době dočkali několika pozoruhodných novinek. Největší z nich je nepochybně oficiální videoklip songu Herald of Darkness a teď tu máme další specialitu - návod na to, jak si uplést svůj vlastní svetr. Bez legrace.

Návody a příručky pro cosplay jsou už v herním průmyslu docela běžné a k dispozici jsou i příznivcům novinky od Remedy. Pokyny k pletení svetru se severskými motivy, který ve hře nosí hlavní hrdinka Saga Anderson, jsou ale poněkud ojedinělá záležitost. A to i bez snahy zahrnout vzor svetru, jenž může Saga nosit v případě, že si koupíte Deluxe edici hry.

Nevím jak vy, ale já nikdy nic plést nezkoušel. A tak mi návod na výrobu svetru připadá spíš jako něco, co pochází z kurzu pokročilého programování. Jsem si docela jistý, že v té změti slov, čísel a speciálních znaků se ukrývá kód k prolomení šifry nacistů z dob druhé světové války, tajemství vraždy J. F. Kennedyho nebo sada pokynů k přivolání antikrista. Pokud byste ale chtěli nějakému fanouškovi série Alan Wake vyrobit slušivý vánoční dárek, návod by vám nejspíš mohl přijít vhod.