Mnoho hráčů se těšilo na PC verzi The Last of Us Part 1, která vyšla krátce po konci první řady seriálu od HBO. Bohužel ale není v očekávaném stavu. Americké studio Naughty Dog si teď sype popel na hlavu a omlouvá se hráčům se vzkazem, že tohle není kvalita, kterou od nich očekáváme. Za převod PlayStation 5 verze na PC bylo zodpovědné studio Iron Galaxy.

Vývojáři se snažili na problémy rychle reagovat dvěma hotfixy. První dorazil 29. 3. a zaměřil se především na stabilitu, zlepšení výkonu a problémy související se záseky. Další den vyšel druhý hotfix; aplikoval opravy, které zlepšily využití paměti a výkon hry. Také přidal další diagnostiku pro účely sledování problému s dlouhým načítáním shaderů.

Na úterý 4. 4. je naplánována oprava, jež by měla vyřešit trhání při pohybu kamery ovládané myší, některé pády a další problémy. Větší patch s opravou významnějších chyb je slibován v průběhu týdne. Mezitím tvůrci radí, aby si každý nainstaloval nejnovější ovladače grafické karty. Vtipné chyby, jako když během cut-scény se postavy vykoupají, samozřejmě aktualizace ovladačů nevyřeší.

Nicméně v Naughty Dog jsou odhodláni vyřešit problémy a dotáhnout hru na úroveň kvality, kterou hráči očekávají a kterou si zaslouží. Doufejme, že to nebude trvat příliš dlouho. Aby se z The Last of Us Part 1 nestal druhý Cyberpunk 2077.

The Last of Us Part I stojí 59,99€ (cca 1412 Kč) a v době psaní článku má na Steamu od hráčů smíšené recenze. 43 % z 12 465 uživatelů ohodnotilo hru kladně. I to je nejspíš důvod, proč Steam vrací nespokojeným hráčům peníze i po odehrání dvou hodin, které jsou běžně limitem pro vrácení peněz. Jeden hráč uspěl s žádostí po téměř 4 odehraných hodinách. Podobně vracel Steam peníze u za Cyberpunk 2077.