Včera večer dorazila první aktualizace PC verze The Last of Us Part 1. Podle vyjádření Naughty Dog se má zaměřovat především na opravu stability a výkonu a menší vylepšení. Došlo také k přidání dodatečné diagnostiky výpočtu shaderů, která by měla pomoci identifikovat další chyby.

Bohužel, někteří hráči tvrdí, že po nainstalování patche se situace ještě zhoršila. Nadále je trápí mimořádně dlouhé načítání shaderů, pády, zasekávání, špatný výkon a další různé problémy. Naopak někteří hlásí mírně rychlejší načítání shaderů a další zlepšení. Jiným se zdá, že hra padá stejně, případně o něco více.

Doufejme, že Naughty Dog, Iron Galaxy a Sony situaci brzy vyřeší. Zatím se můžeme zasmát nad chybami a problémy, které hráči v PC verzi The Last of Us Part 1 zaznamenali. Tady jsou některé z nich:

Problémy, o kterých v Naughty Dog vědí:

  • Načítání shaderů trvá déle, než se očekávalo
  • Při načítání shaderů na pozadí dochází ke snížení výkonu a stability
  • Starší grafické ovladače vedou k nestabilitě a/nebo grafickým problémům
  • Hra se nemusí spustit, přestože PC splňuje minimální systémové požadavky
  • Potenciální únik paměti

Populární je také video, kdy se během cut-scény postavy vykoupají. Z ničeho nic jsou modely Ellie, Joela, Marlene a Tess mokré a kape z nich voda.

A co teprve potom Sarah, která nechce, aby ji Joel zachránil...

Některým se The Last of Us Part 1 mění v kyberpunk. Možná by si tady měli vzít vývojáři inspiraci pro další videoherní dobrodružství.

The Last of Us Part 1 má od hráčů na Steamu přesně 8 984 hodnocení, z toho pouze 36 % je kladných.