Grand Theft Auto ze Star Wars Outlaws nebude. I když budeme hrát za mladou zlodějku, na kterou je vypsána odměna za jakousi neúspěšnou zakázku, tak vše má své meze. Vývojáři ze švédského studia Massive Entertainment nám neumožní zabíjení nevinné civilisty. Dokonce je nebudeme moci ani okrást.

Všiml si toho tvůrce herního obsahu JorRaptor, když si měl možnost, stejně jako my, na čtyři hodiny Star Wars Outlaws zahrát. Kay Vess tak bude zlodějkou se ctí a zabíjet/okrádat bude jen ty zlé. I přesto bude ve hře existovat systém reputace, jenž může vést k honičkám ve stylu GTA.

Tato omezení nezabránila tomu, aby si JorRaptor hraní užil. Na konci svých čtyř hodil toužil po dalším hraní. Pochvaluje si mimo jiné otevřený svět, připadá mu nejkomplexnější a neucelenější z těch, které měl v poslední době možnost hrát. Potřebuje ale více času, aby mohl říct, zda se vyrovná neuvěřitelným hrám jako Red Dead Redemption 2 a Ghost of Tsushima. Mimochodem, samurajská akce od Sucker Punch Productions je jednou z těch důležitějších inspirací pro studio Massive.

Tak už jen dodejme, že Star Wars Outlaws vyjde 30. 8. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Když si předobjednáte jednu z dražších edic, odemkne se hra o tři dny dříve. Ubisoft plánuje dvě příběhová rozšíření.