Toužebně vyhlížené State of Play od Sony má proběhnout tuhle středu. Na show PlayStationu se mají ukázat nadcházející tituly, ale hra přímo od PlayStation Studios v uniklém seznamu chybí.

Nick „Shpeshal Nick“ Baker často sdílí zákulisní informace od herní divize Microsoftu. Čas od času se ale spoluzakladatel serveru XboxEra dostane i k detailům z druhého tábora. Nick zveřejnil záhadnou zprávu o tom, co uvidíme 31. 1. 2024.

Pokud má Nick správné informace, tak na State of Play se ukáže čtveřice časových exkluzivit v podobě samurajské RPG akce Rise of the Ronin od Team Ninja, akční adventury Death Stranding 2 od Hidea Kojimy, očekávané Final Fantasy 7 Rebirth a remake Silent Hill 2. Co na seznamu chybí, tak je spekulovaný Until Dawn Remaster, remake Metal Gear Solid 3 a Stellar Blade.

Sestavu mají dále opepřit dosud neoznámený Sonic Generations Remaster, Judas od tvůrce BioShocku a „nové“ Metro. Uvozovky vysvětlím. Nemá dojít na další remaster/remake, nýbrž podle nejnovějších informací se zatím nedočkáme pokračování postapokalyptické série. Místo něho má tohle být intenzivní a děsivý zážitek ve virtuální realitě nesoucí název Metro Awakening. Kurakasis později na Twitteru uvedl, že neví, zda je titul pouze pro VR. Stejně tak nemá potvrzen pouze singleplayer, multiplayer nebo obojí. Pokud je tohle opravdu jen pro VR, tak se nebojte, na plnohodnotné Metro dojde jistě později. Vždyť to bude už pět let od vydání Metro Exodus.