Remake Dead Space na hráče zapůsobil a připomenul, proč je tahle hororová survival akce u starších hráčů tak populární. Předělávka oslovila také jistého Frasera Brumleye, jenž se zamýšlel nad tím, jak by remake vypadal v éře prvního PlayStationu.

Brumley došel tak daleko, že v Unreal Enginu vytvořil demo, které si může každý zájemce do svého počítače stáhnout a zahrát si zhruba 15 minut takzvaného Dead Space demaku.

Demake obsahuje mnoho mechanik a systémů z remaku Dead Space. Mimo jiné nechybí možnost ustřelovat nepřátelům končetiny a ikonické uživatelské rozhraní.

Remake Dead Space vyšel 27. 1. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Je natolik úspěšný, že EA u hráčů zjišťovalo zájem o remake druhého a třetího dílu. Hlavní tvůrci remaku Dead Space ze studia Motive se už dříve nechali slyšet, že by rádi u této značky zůstali. Mají mít spoustu nápadů, včetně vytvoření úplně nového dílu. Než se ale pustí do nového dobrodružství, nemuselo by být od věci převést do moderní podoby i zbývající dva příběhy inženýra Isaaca Clarka.

Dead Space 2 je všeobecně oblíbený, často více než původní Dead Space. I proto dává smysl pustit se do jeho remaku. Záhadou je třetí díl. Ten neměl tak pozitivní přijetí. Na druhou stranu v Motive teď mají plno práce s vývojem singleplayerové akční adventury s Iron Manem v hlavní roli.