Remake kultovního survival hororu Dead Space z roku 2008 zaznamenal velký úspěch, a to jak na straně recenzentů, tak i samotných hráčů. Zdá se, že dobře jsou na tom i prodeje. Nasvědčuje tomu průzkum, který od Electronic Arts měli obdržet vybraní hráči. Prostřednictvím něho má společnost zjišťovat, zda je zájem o remake druhého a třetího dílu série.

U možného remaku Dead Space 2 a Dead Space 3 mohou respondenti odpovědět, jak moc by si hry přáli, od vůbec nemám zájem až po extrémní zájem.

Průzkum není potvrzením toho, že by vývojáři na předělávkách pracovali. Dokazuje ale, že vydavatel je minimálně zvažuje. Ostatně, hlavní tvůrci remaku Dead Space ze studia Motive se už dříve nechali slyšet, že by rádi u této značky zůstali. Mají mít spoustu nápadů, včetně vytvoření úplně nového dílu. Než se ale pustí do nového dobrodružství, nemuselo by být od věci převést do moderní podoby i zbývající dva příběhy inženýra Isaaca Clarka.

Dead Space 2 je všeobecně oblíbený, často více než původní Dead Space. I proto dává smysl pustit se do jeho remaku. Záhadou je třetí díl. Ten neměl tak pozitivní přijetí.

Nicméně, v Motive se teď větší tým soustředí na singleplayerovou akční adventuru s Iron Manem v hlavní roli.

Remake Dead Space vyšel 27. 1. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Naše recenze: