Dead Island 2 měl navázat na předchozí úspěchy oblíbené zombie série. Vývoj ale bohužel vůbec neprobíhal podle plánu. Původně si titul mělo vzít na starost studio Techland, které se ale zaměřilo na vývoj jiné úspěšné zombie značky - Dying Light. Hru tak převzalo studio Yager Development, které Dead Island 2 vyvíjelo s pomocí čtvrtého Unreal Engine a titul mělo dokončit už v roce 2015. To se ale nestalo. Hra se nám sice prezentovala o rok dříve v líbivé gameplay ukázce na Gamescomu 2014, vydavatel Deep Silver ale bohužel s Yager kvůli neshodám ukončil spolupráci. Vývoje se chopilo Sumo Digital, jenže ani tentokrát nebyl vývoj dokončen a hra nakonec v polovině minulého roku skončila v rukou interního vývojáře Dambuster Studios.

Přečtěte si také: Dead Island 2 je stále ve vývoji

Navzdory tomu, že jsme se právě o Dead Island z dílen Dambuster měli dozvědět více, ani po roce od převzetí hry o ní vlastně nic moc nevíme.

Jako blesk z čistého nebe tak působí dnešní zpráva, která se týká právě Dead Island 2. Na internetu se totiž objevil hratelný build hry pocházející z roku 2015 a několik screenshotů. Záběry je však třeba brát s rezervou, jelikož s největší pravděpodobností nereprezentují současnou podobu hry, která se mohla v průběhu let znatelně změnit.

Prozatím nevíme, odkud tento build pochází, ale objevil se například na fóru 4chan. Je zjevné, že se jedná o rozpracovanou verzi hry, jelikož se na zmíněných gameplay záběrech vyskytuje celá řada nedodělků a technických nedostatků. S jistotou pak můžeme říci, že tento build z roku 2015 pochází z doby, kdy se ještě vývoji hry věnovalo studio Yager.

Jedinou otázkou tak zůstává, jak na nastalou situaci zareaguje samotné Deep Silver. Je to troufalá myšlenka, ale možná bychom se konečně mohli dočkat oficiálních gameplay záběrů z aktuální verze od Dambuster Studios.

Je však docela dobře možné, že budou vydavatel i tvůrci nadále mlčet. A hráči stále napjatě čekat na titul, jehož vydání je vlastně v nedohlednu.