Ještě před očekáváným plnohodnotným odhalením nového God of War, které podle spekulací proběhne dnes v noci na PlayStation Showcase, se dozvídáme jednu zajímavost.

Na pokračování jedné z nejvýraznějších her roku 2018, s předběžným podtitulem Ragnarok, se podílí nezávislé studio Valkyrie Entertainment. Když přehlédneme jeho název, který skvěle zapadá do severské mytologie, tak členové Valkyrie pomáhali i s předchozím God of War.

Valkyrie má pomáhat s 3D grafikou prostředí a možná s návrhem postav. Stejné věci připravovali tvůrci také do původního God of War, které přivedlo Krata do nového světa a obohatilo jeho akční dobrodružství o syna.

Vedení Valkyrie si spolupráci na God of War z roku 2018 pochvalovalo. Tým vytvořil několik věcí, včetně velké části hudu a konce hry.

„Při vývoji vizuální stránky jsme dostali velkou míru autonomie a zároveň jsme úzce spolupracovali s interním týmem Sony, abychom se ujistili, že se naše vize shodují,“ píše Valkyrie.

Podívejte se na koncepty od Valkyrie pro God of War:

Valkyrie má prsty také v nedávno vydané kooperativní střílečce Aliens: Fireteam Elite. Na stránkách uvádějí také Valorant, Halo Infinite, Forza Motorsport 7 nebo Middle-earth: Shadow of War.

Když už jsme u God of War, nedávno zemřel George Mawle. Šlo o jednoho z předních vývojářů, kteří stáli za zbraněmi ve hře, jako jsou Blades of Chaos a Leviathan Axe. Pracoval také na RPG systémech a bojovém systému.

Mawle zemřel 2. 9. a měl za sebou bohatou kariéru v herním průmyslu, jež trvala více než dvacet let, včetně sedmi let v Sony Santa Monice. Mawle v únoru tohoto roku ze studia odešel, aby pracoval na neoznámeném projektu. Jeho bývalí kolegové byli šokováni, když se dozvěděli o jeho úmrtí.