Naposledy jsme o ambiciózním akčním RPG titulu Black Myth: WuKong slyšeli v létě loňského roku. Hra vzbudila velký zájem hráčů, vypadá opravdu dobře, ať už jde o grafické kvality, zajímavé prostředí, nepřátele nebo zpracování boje.

Pokud jste mezi těmito hráči, tak se nemusíte bát. Vývojářské studio Game Science u příležitosti nového čínského roku zveřejnilo krátký animovaný filmeček. V něm potvrzuje, že Black Myth: WuKong vyjde v létě 2024. Původně se předpokládalo vydání v letošním roce, takže jde o menší zklamání. Hra je ve vývoji pro PC a současnou generaci konzolí. Vypadá to, že nejprve vyjde na PC.

Black Myth: WuKong pohání Unreal Engine 5, hrát se bude z pohledu třetí osoby a je inspirován čínským románem Cesta na západ (u nás Opičí král) ze 16. století. Hráči budou moci využít až 72 různých schopností hlavního hrdiny. Hra pak bude podporovat ray tracing i DLSS 3.

Připomeňme video z léta minulého roku, které ve spolupráci s Nvidií ukázalo hlavního hrdinu, jak prozkoumává pohlcující a tajemný les. Plus se předvedla nová strašlivá příšera v podobě obřího pavouka. Více zde.