Přinášíme dobrou zprávu pro všechny, co se zajímají o Mortal Shell. Již ve středu 18. 8. vyjde první placený dodatečný balíček The Virtuous Cycle a zároveň se hra začne prodávat na Steamu a GOG po exkluzivitě Epic Games Store. Vývojáři se rozhodli fanoušky odměnit a DLC nabídnou zdarma. Pokud si ho během pěti dnů od vydání přidáte do své knihovny, už vám zůstane. Jinak stojí 6,99 eur.

The Virtuous Cycle DLC přináší roguelike režim s neustále se měnícím světem. Každý průchod hrou bude odlišný, což spolu s více než stovkou unikátních vylepšení má hráče motivovat, aby Mortal Shell hráli častěji. Protivníci se mění s každou smrtí a nový dovedností strom zajistí, že si každý může bojovníka sestavit podle svých představ. K tomu se váže ještě nová zbraň, Axatana, jež umožňuje přepínat mezi dlouhou sekerou a dvěma krátkými meči. Připomíná kreativní zbraně v Bloodborne.

„Rozšíření Virtuous Cycle přináší spoustu obsahu, který si fanoušci žánru zamilují, a poskytuje nový a jedinečný způsob, jak prozkoumat bohatý svět Mortal Shellu. Nemůžeme se dočkat, až uvidíme, jak se noví i staří hráči vydají do hlubin Fallgrimu a jak se vypořádají s naším novým roguelike módem,“ dodal Kiron Ramdewar z vydavatelské společnosti Playstack.

Není to poprvé, co studio Cold Symmetry potěšilo své hráče. Na začátku tohoto roku jim přineslo bezplatné vylepšení pro konzole nové generace. Mortal Shell je dostupný na PC, PlayStationu 4, PlayStationu 5, Xboxu One a Xboxu Series X/S.