Společnosti Milestone a Feld Motor Sports oznamují v pořadí šestý díl oficiálních motokrosových závodů. Monster Energy Supercross - The Official Videogame 6 dorazí 9. 3. 2023 pro PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a PC (přes Steam). Hráči na PlayStationu budou moci zdarma přejít z PS4 na PS5, zatímco verze pro Xbox bude obsahovat funkci Smart Delivery, takže i tady budete moci bezplatně a snadno přejít z Xboxu One na Series X/S.

Vývojáři lákají na řadu změn a slibují vylepšenou umělou inteligenci a fyziku, stejně tak 8 herních režimů, včetně dvou úplně nových: Supercross Park a Rhythm Attack. Zbývající režimy budou přepracovány, mimo jiné kariéra, jež začínající hvězdu motokrosu dostane pod křídla legendy, sedminásobného šampiona v superkrosu Jeremyho McGratha, který bude dohlížet na váš kariérní postup a náležitě vás trénovat.

„Od hledání prvních sponzorů ve třídě 250SX Futures až po souboje soupeřů v šampionátu třídy 450SX budete stoupat po žebříčku od začátečníků až po profesionály tím nejrealističtějším a nejinteraktivnějším způsobem,“ uvádí tisková zpráva.

Cesta ke slávě začíná v Supercross Academy, kde vás „král superkrosu“ provede různými tutoriály a výzvami, které usnadní učení a urychlí postup. Ty pomohou nováčkům udělat první kroky ve světě superkrosu, zatímco zkušení hráči budou moci naplno rozvinout svůj potenciál.

Supercross Park je rozsáhlé prostředí s pěti různými oblastmi, které můžete prozkoumat sami, stejně tak s přáteli. Tady si máte odpočinout od závodního tlaku, léčit zranění a trénovat pod vedením McGratha.

Ty, kteří vyhledávají vzrušení, má potěšit Rhythm Attack. Jde o nový head-to-head mód, který vám umožní soupeřit v rychlých závodech jeden na jednoho, kde rozhodují schopnosti a rychlost. Také se vrací režim rozdělené obrazovky pro gaučové hraní.

To multiplayer vítá dva nové přírůstky. Plnohodnotný cross-play umožní online matchmaking napříč všemi konzolemi, zatímco nový systém hodnocení má neustále sledovat online úspěchy a nutit hráče překonávat své limity, aby se dostali na vrchol.

Hodit se budou také nové nástroje a nastavení, které umožní kompletní přizpůsobení jízdních pomůcek (např. automatické řízení, automatické brzdy, automatický plyn atd.) a nastavení motocyklu, díky čemuž se budete moci připravit na nejkonkurenčnější šampionát terénních motocyklů na světě. S přizpůsobením souvisí ještě široká škála designových možností s editorem přileb a tratí.