Remaster Call of Duty: Modern Warfare 3 v plánu není. Mluvčí Activisionu jednoznačně popřel, že by společnost chystala předělávku first-person střílečky z roku 2011.

„Remaster Modern Warfare 3, ať už kampaně nebo multiplayeru, neexistuje. Jakékoli jiné zprávy o něm jsou nesprávné,“ uvedl mluvčí Activisionu.

Zprávy o remasteru kolují internetem několik měsíců. Navíc všichni počítali s tím, že po remasterech prvního a druhého dílu Modern Warfare dojde i na ten třetí. Remaster prvního Modern Warfare byl součástí prémiových edic Infinite Warfare v roce 2016 (později se prodával samostatně) a na rozdíl od remasteru Modern Warfare 2 nabídl kampaň i multiplayer.

V posledních týdnech se mluví o tom, že Activision vypověděl smlouvu se Sony. Ta zaručovala, že všechny remastery Modern Warfare mají časovou exkluzivitu na konzolích PlayStation.

Modern Warfare 3 vytvořilo studio Infinity Ward v roce 2011 pro PS3, Xbox One a PC, verzi pro Wii připravilo studio Treyarch a verzi pro DS zase n-Space.

Na letošní podzim je naplánováno nové Call of Duty od studia Sledgehammer Games. Podle spekulací nese podtitul Vanguard a zavede nás do druhé světové války v Evropě a Pacifiku. V rámci tohoto dílu se má proměnit battle royale akce Warzone a přinést také bojiště z druhé světové války.