100 hráčů. Jedna mapa. Váš cíl? Zůstat poslední naživu. Při vyřčení těchto slov každému okamžitě na mysl přijde velice oblíbená survival hra Playeruknown’s Battleground. Tato hra dosáhla neskutečných úspěchů během velice krátké doby a řadí se na přední příčky pomyslných tabulek popularity. Nesmíme se divit, studio Bluehole přišlo se zajímavým nápadem, který nadchnul milióny hráčů. Úspěchy rostly a jak už víme, nejedna hra se rozhodla svést na slávě tohoto oblíbeného módu. A Fortnite je jednou z nich.

Pokud vás mód Battle Royale, který byl vypuštěn mezi majitele Fortnite před několika dny zaujal jen trošičku, ale nechcete utrácet, tak nezoufejte. Epic Games se totiž rozhodlo, že ho zpřístupní všem hráčům. A teď mluvíme doopravdy o všech, i těch, kteří si klasické Fortnite prozatím nekoupili. Mód bude dostupný již 26. září a nic než svůj počítač či konzoli ke hraní doopravdy nepotřebujete. A pokud se bojíte takzvaného pay-to-win neboli že peníze a mikrotransakce vám zaručí určitou výhodu ve hře, tak to se v módu dle slibů Epic Games neobjeví. Jediné, za co budete moci utratit ve hře nějaké peníze, budou později pouze nějaké kosmetické doplňky.

JAK MÓD BATTLE ROYALE FUNGUJE?

Battle Royale je název módu, který vás přenese na obrovskou mapu společně s dalšími 99 hráči. Pobíháte v neznámém prostředí a oči musíte mít všude, jelikož nepřátelé na vás mohou číhat kdekoli. Fortnite ale rozhodně nezapomíná na svou poměrně unikátní možnost stavění. To bude fungovat ale malinko jinak. Prohledáváním mapy můžete získat již hotové objekty. Ty vám pomohou se krýt či se dostat na místa, která se před chvíli zdála nedosažitelná. Stejně tak to bude fungovat i se zbraněmi, které zprvu musíte najít a následně si k nim najít i potřebné náboje. Přemýšlíte-li nad postavením jedné obrovské základny, tak to ale zřejmě také nebude zrovna výhodná strategie. Nepřítelem se vám kromě ostatních hráčů stane i malé kolečko vyobrazené na mapě. To bude bezpečné území stále zmenšovat a vy tak musíte být neustále v pohybu a přemísťovat se z místa na místo. 

Co říkáte na tento tah Epic Games? Hodláte si mód Battle Royale zahrát? Nebo pokud jste ho již vyzkoušeli, co na něj říkáte? Podělte se s námi o svůj názor v komentářích!