Po více než 8 letech přichází pokračování kooperativní hardcore střílečky Helldivers. Druhý díl je detailně prezentován ve tříminutovém videu, jenž se zaměřuje na spolupráci hráčů a boj.

Oproti prvnímu dílu se změnila kamera. Elitní třída vojáků zvaná Helldivers bude s mimozemskými nepřáteli bojovat z pohledu třetí osoby, zatímco jednička byla z izometrické kamery. Jde tak o další hru, která se přiklonila k dnes modernějšímu third-person a zástupu podobných her od Sony.

Švédské studio Arrowhead Game si v druhém díle Helldivers zakládá na kooperaci čtyř hráčů. Spolupráce má být zásadní. Hráči budou spolupracovat z hlediska výstroje, strategicky promýšlet svůj postup v každé misi a společně plnit zadané cíle. K dispozici budou nejrůznější supermocné zbraně, které pomohou v boji za Super Zemi, tedy šíření svobody, míru a řízené demokracie.

„Klíčové pilíře naší civilizace jsou pod útokem smrtonosných mimozemských bytostí, které se spikly, aby zničily celou planetu a všechny hodnoty společnosti, která ji obývá. Helldiveři v této galaktické válce musejí převzít roli mírových sil a chránit svou domovskou planetu, šířit poselství demokracie a silou odrazit všechny nepřátele,“ uvádějí autoři.

Helldivers 2 bylo představeno na květnové PlayStation Showcase a má vyjít koncem letošního roku pro PlayStation 5 a PC.