Stačí si veřejně postěžovat a dostane se vám potřebné podpory. Minulý týden muselo studio Jyamma Games odložit Xbox Series X/S verzi své hry Enotria: The Last Song. Důvodem bylo, že dva měsíce čekají na certifikaci ze strany Microsoftu. Nikdo s nimi nekomunikoval. Šéf studia mluvil o vyhozených penězích.

Naštěstí se situace změnila. Všeho se ujal Phil Spencer. Lodivod Xboxu přislíbil podporu. A tak se také stalo. Tvůrci akčního RPG konečně úzce spolupracují s americkou společností na vydání Enotria: The Last Song pro Xbox Series X/S.

„Rádi bychom oficiálně poděkovali Philu Spencerovi a jeho týmu za to, že se nám tak rychle ozvali a pomohli nám naši situaci vyřešit,“ napsalo studio. „Rádi bychom také poděkovali naší úžasné komunitě za veškerou podporu, kterou nám v posledních dnech projevila. Váš hlas byl slyšet velmi hlasitě a jasně a vaše odhodlání bylo hřejivé.“

„Nyní úzce spolupracujeme s Microsoftem a doufáme, že tato spolupráce povede k co nejrychlejšímu vydání hry pro Xbox,“ dostává studio.

V současné době nevíme, kdy Enotria: The Last Song na Xbox Series X/S vyjde. Na PlayStationu 5 a PC se objeví 19. 9.

Enotria: The Last Song se odehrává v malebné zemi, kterou před lety zasáhla kletba. Ta obyvatele proměnila v prázdné schránky. Vy si nasadíte jedinečné masky měnící role, postavíte se hrozivým nepřátelům a změníte realitu pomocí speciální síly.