Jak Microsoft avizoval, tak také udělal. Technologický gigant se oficiálně odvolal proti rozhodnutí britského antimonopolního úřadu CMA, který zablokoval převzetí Activisionu Blizzard v hodnotě téměř 69 miliard dolarů.

Odvolávací soud pro hospodářskou soutěž (CTA) posoudí, zda bude rozhodnutí CMA potvrzeno, či nikoli. Úspěšná odvolání u tohoto soudu jsou vzácná, i když ne bezprecedentní. Takový názor má právní expert Alex Haffner z londýnské advokátní kanceláře Fladgate, když se ho dotazoval server IGN.

CMA spojení Xboxu s vydavatelem Call of Duty a Diabla zablokoval kvůli obavám z jeho dopadu na vznikající trh cloudových her. Microsoft rozhodnutí označil za špatné pro Británii a Activision Blizzard za iracionální. Objevily se také námitky, že CMA špatně pochopil podíl na cloudovém trhu a chybně odhaduje, že Microsoft představuje 60 až 70 % celosvětových cloudových herních služeb.

Sám britský premiér se postavil na stranu Microsoftu a Activisionu, zatímco šéfy CMA grilovali britští politici, kteří požadovali vysvětlení. To vše poté, co akvizici schválila Evropská unie.

Kde Microsoft nemá ještě rozhodnuto, tak je USA. Za oceánem ho žaluje Federální obchodní komise. Slyšení je stanoveno na začátek srpna 2023.