Microsoft s Bethesdou potvrzují účast na letošním ročníku veletrhu Gamescom v Kolíně nad Rýnem. Potvrzením se chlubí organizátoři na sociální síti Twitter.

Podrobnosti o rozsahu účasti obou společností bohužel chybí. Očekáváme, že jejich připravované hry si budou moci návštěvníci vyzkoušet na tradičním „zeleném“ stánku, stejně tak budou součástí velké prezentace Gamescom Opening Night Live z produkce Geoffa Keighleye. Ta se uskuteční 22. 8.

Pro Microsoft s Bethesdou je to ideální možnost předvést hráčům očekávaný Starfield, jenž vyjde v září. Dále například říjnovou Forzu Motorsport nebo Senua's Saga Hellblade 2.

Začátkem letošního roku přítomnost na Gamescomu potvrdilo Nintendo. Sony už před měsícem německému serveru GamesMarkt potvrdila, že jako vystavovatel na Gamescomu nebude. Naposledy byl PlayStation přítomen na Gamescomu v roce 2019. O rok později se neúčastnil čistě digitálního veletrhu. Od té doby se do Kolína nad Rýnem nevrátil.

Po zrušené E3 2023, kterou nahradil Summer Game Fest 2023 a další navazující prezentace, se můžeme těšit na tradiční veletrh, který zahájí již zmíněná show. Pokud se do Německa chystáte, tak nebudou chybět hry od Bandai Namco, Giants Software nebo Astragon. Další budou potvrzeny později.