V současné době se všichni u počítačů a konzolí pečeme, ale Microsoft myslí na zimu a na vašeho mazlíčka v podobě konzole Xbox Series X. Pro ni představil Console Wraps, speciální kryty, které slouží k převlečení vaší konzole. Představte si to jako byste oblékali panenku. Jen v tomto případě ji nemůže vysvléct. Dokonce Microsoft k uchycení použil suchý zip, stejně jako je u panenek...

Představeny byly tři varianty: dvě ve stylu kamufláže a třetí věnovaná nadcházejícímu vesmírnému dobrodružství Starfield od Bethesdy.

Microsoft v tiskové zprávě vysvětluje, že hráči chtějí mít možnost přizpůsobit si své konzole a vyjádřit podporu svým oblíbeným hrám. Kryty jsou cenově dostupnější a udržitelnější než nákup speciální edice nebo limitované edice konzole. Něco podobného má také konkurenční PlayStation 5. Sony místo oblékání konzole zvolila výměnu bočnic.

„Každý detail Console Wraps byl zohledněn tak, aby byl zachován výkon konzole,“ tvrdí Microsoft s tím, že se nemusíte bát o přehřívání konzole. „Kryty na Xbox jsou tvořeny z pevných panelů a speciální tkaniny a přesně padnou na míru vaší konzoli Xbox Series X,“ uvádí Microsoft. Instalace je snadná.

„Vnitřní strana každého krytu na Xbox Series X je navržena tak, aby na konzoli dokonale seděla. Kryty jsou tvořeny měkkým silikonovým materiálem s potiskem. Na konzoli Xbox Series X jsou uchyceny pomocí suchého zipu bez potřeby nástrojů či lepidla,“ dodává společnost.

Pro české a slovenské hráče budou dostupné dvě varianty krytů: ve stylu Starfieldu a Mineral Camo. První vyjde 18. 10. tohoto roku za 1199 Kč a druhý 10. 11. za 1079 Kč.

Z nějakého důvodu se Arctic Camo nebude prodávat v Evropě, zatímco v USA a Kanadě budou všechny tři kryty.