Kdo by to řekl, že o Minecraftu uslyšíme v tak pozitivní míře zrovna během pandemie koronaviru. Ale je tomu tak. Slyšeli jsme o něm nedávno ve spojení s Necenzurovanou knihovnou a také včera, kdy jsme psali, že polská vláda spustila celostátní server pro děti v karanténě.

Ani Microsoft nelení a uvolnil nejoblíbenější lekce z Minecraft: Education Edition zdarma na Minecraft Marketplace do speciální sekce Education. Mezi těmito lekcemi je například průchod Mezinárodní vesmírnou stanicí (ISS), učení se programování, návštěva památek ve Washingtonu D.C. či jaké to je být mořským biologem.

Už dříve jsem říkal, že věřím, že hry mají unikátní schopnost přivádět lidi k sobě, zabavit, inspirovat a spojovat nás. A věřím, že teď je to ještě více pravdivé během těchto mimořádných situací,” napsal Phil Spencer na blog Microsoftu oznamující celou tuto snahu.

Spousta lidí se nyní kouká směrem k videohrám, aby zůstali propojeni s přáteli v karanténě a od našich zákazníků je tu nyní nevídaná poptávka po hrách.

Uvolnění spousty lekcí z Minecraft: Education Edition je tak dalším krokem, jak zabavit především děti v karanténě, které by se jinak nudily. Hlavně jde ale i o dobrý způsob, jakým mohou rodiče s dětmi trávit čas a přiučit je dalším věcem. Minecraft na to má potenciál a je dobře, že to vidí právě například polská vláda nebo sám Microsoft.