I přes všechny problémy, které měl titul Marvel's Avengers, to vypadá, že naděje ještě nevyhasla a vývojáři ze studia Crystal Dynamics se stále snaží hru vytáhnout a nechat ji, jak to sami nazvali, dospět. Sami uznávají, že systém, který nastavili při spuštění, nebyl dostatečně vyspělý a nepřinášel radost ze superhrdinského týmu všem, tak jak se očekávalo.

To se ale postupně mění a v následujícím patchi 2.3 by rozdíl měl být velmi znatelný, byť stále nevíme, co nás přesně obsahově čeká.

Už teď ale můžeme s jistotou říct, že základní systém a některé funkce budou lehce pozměněny. V první řadě je tady přepracování War Table a výběru misí, které bude vycházet z návratu Nicka Furyho do čela SHIELDu. Znamená to tedy změnu způsobu vyhledávání, výběru a spouštění misí tak, aby celý systém byl přívětivější pro nováčky a frustrace ze zvyšování úrovně nebyla tak velká. Pro zkušenější hráče tu bude větší a koncentrovanější výběr při hledání parťáků do boje.

Dočkáme se i vyvážení perků ve výbavě, ty budete moci získat z více různorodých aktivit. Funkce Shipments bude vylepšena kvůli svému dopadu na herní ekonomiku a nyní bude totiž možné získávat herní měnu prostřednictvím dalších aktivit ve hře.

Poslední aktualizace představila hráčům možnost získávání týdenních odměn prostřednictvím Omega-Level Threat a nájezdů pro každého z jejich hrdinů, nikoli pouze jeden na účet. Jelikož tento experiment měl kladné ohlasy na obou stranách, rozhodli se vývojáři funkci zachovat a rozšířit i na misi Mega Hive.

V neposlední řadě se dočkáme aktualizace, která opraví chyby a doladí systém. Co všechno se na nás chystá, sice úplně nevíme, ale rozhodně to bude velké a čím blíže aktualizace bude, tím více informací hodlají vývojáři odhalovat.