Pokud Sony nějakým způsobem nepřekvapí, tak Marvel's Spider-Man 2 bude v letošním roce největší exkluzivitou PlayStationu 5. Od druhého dílu pavoučího dobrodružství se hodně očekává, i s ohledem na to, že jednička se spin-offem Miles Morales prodala přes 33 milionů kopií.

Oznámení Marvel's Spider-Man 2 v září 2021 vyvolalo poprask. Od té doby je ale převážně ticho, což by se mělo v dohledné době změnit, pakliže chce společnost hru skutečně uvést na trh během podzimu (mluví se o září, stejný měsíc připadl na jedničku). Hlavní programátor z Insomniac Games před očekávanou prezentací trochu rozehřál atmosféru.

Elan Ruskin prozradil, že v týmu pro nadcházející hru připravili velmi skvělou technologii týkající se dialogů. Využití je dle nás pravděpodobné také u druhého velkého projektu Insomniac Games: Marvel’s Wolverine.

Ruskin žádným způsobem nenaznačil, jak bude tajemná technologie fungovat. Fanoušci spekulují o umělé inteligenci pro smysluplnější dialogy s NPC. Pavoučího muže by mohli obyvatelé nasměřovat kamkoli na mapě. AI by mohla generovat dialogy a svět by díky tomu působil více pohlcujícím dojmem.

Jestliže bude něco takového Marvel’s Spider-Man 2 skutečně mít, tak bychom se to brzy měli dozvědět. Dle insiderů by měla Sony předvést své hry na velké show někdy před červnovou E3. Podle Jeffa Grubba se měla akce uskutečnit na konci loňského roku, ale musela být odložena, first-party studia PlayStationu potřebovala více času, aby mohla ukázat, co pro fanoušky chystají.