Marvel's Avengers by měl vyjít příští rok na jaře, avšak ještě před tím se dočkáme knížky, která se jmenuje Marvel's Avengers: The Extinction Key. Děj pak bude navazovat na hru samotnou.

Autorem knihy je Greg Keyes, známý například díky knihám The Elder Scrolls. Kniha by měla sledovat děj Avengers, když bojují s prastarou organizací zvanou Zodiac. Tým Avengers složený z Kapitána Ameriky, Iron Mana, Thora, Black Widow a Hulka musí v doprovodu dalších hrdinů jako Doctor Strange, Doctor Voodoo a agenti SHIELDU zastavit Zodiac v získání zbraně zvané Zodiac Key

Zajímavostí na této knize je Doctor Voodoo, jelikož kniha navazuje na hru, je možné, že se tato postava ukáže i ve hře. Kniha Marvel's Avengers: The Extinction Key vychází 31. března/marca 2020. Nejedná se však o jednou knihu, která bude vycházet s návazností na hru.

Druhou je oficiální umělecká kniha pro Marvel's Avengers od Paula Daviese. Titul Marvel's Avengers: The Art of the Game, bude vydán 1. září/septembra 2020 a podle Titana představí „intimní studie Avengers, jejich návrhy oblečení, výstroje a schopnosti, plus podrobný na ně pohled v různých prostředích a misích ve hře. Tato kniha bude vázána na ukázky odkrývající umění očekávané videohry. Dále bude obsahovat exkluzivní koncepční skici, postavy a scénáře.

Marvel's Avengers dorazí na pulty obchodů 15. května/máje 2020 ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Počítá se i s verzí pro Google Stadia.

Více informací o hře naleznete zde: