Po skvělém Spider-Manovi z minulého roku od Insomniac Games a Sony zavítáme příští rok znovu do komiksového světa Marvelu, tentokrát v podání Avengerů v chystané akční adventuře od Crystal Dynamics, Eidos Montreal a Square Enix. Marvel’s Avengers je multiplatformní hra cílena na PC, PlayStation 4 a Xbox One, která nabídne příběhový zážitek pro jednoho hráče a kooperativní dobrodružství až pro čtyři hráče.

Příběhové mise jsou zaměřené na jednotlivé superhrdiny. Ze začátku se seznáme se šesticí různorodých postav. Časem se odemknou Warzone mise, které budeme moci absolvovat s jakýmkoli hrdinou budeme chtít, a to v singleplayeru i v co-opu. Sloužit mají pro pokračování zápletky. Jediným omezením je, že si každý hráč bude muset vybrat jiného superhrdinu. Takže nebudou žádné týmy složené pouze ze zelených Hulků.

V den vydání bude ve hře šest hrdinů. Postupně bude hra rozšířena o další postavy prostřednictvím bezplatných aktualizací. Mohlo by se dostat i na Hawkeye, o kterém se tvůrci několikrát mírně zmiňovali. V současné době jsou ale potvrzeni: Kapitán Amerika, Iron Man, Hulk, Black Widow, Thor a Ms. Marvel, jež je ústřední postavou v příběhu. Bude to právě ona, kdo spojí znovu pětici superhrdinů.

Za peníze mají být akorát kosmetické věci – různé skiny. Jinak chtějí vývojáři udržet hru čistou a dát hráčům všechen obsah. Zaměřují se totiž na to, aby z Marvel's Avengers byla live service hra, tedy živá služba jako je z Destiny nebo The Division.

Důležité je, že v Marvel's Avengers budou volby v příběhu, které povedou k odlišnému konci. Budou tedy existovat různé cesty. Na detailnější informace si ale musíme počkat.

Marvel's Avengers dorazí 15. května/máje 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One s českými titulky.