Fanoušci Maria se musejí připravit na změnu. Po více než třech desetiletí bude mít ikonická postavička jiný hlas. Dosavadní dabér Charles Martinet odchází do důchodu. Sedmašedesátiletý herec se ale naštěstí úplně nestáhne do ustraní, stane se ambasadorem Maria. Ve své nové roli bude cestovat po světě a sdílet radost z Maria s fanoušky.

Nintendo je herci vděčno a chystá s ním ještě rozlučku v podobě speciálního videa. V něm bude Martinet a tvůrce Maria Shigeru Miyamoto. Video má vyjít někdy v budoucnu.

Hlas Charlese Martineta si z Mariem spojíte od hry Mario Teaches Typing z roku 1991. Kromě ikonického instalatéra namluvil také téměř všechny ostatní mužské postavy v Mushroom Kingdom, včetně Luigiho, Waria, Waluigiho a dokonce i Baby Maria. Posledním velkým titulem je Mario + Rabbids Sparks of Hope pro Switch od Ubisoftu.

V nedávném úspěšném filmu Super Mario Bros. Movie (Super Mario Bros. ve filmu) ho nahradil Chris Pratt. Od té doby fanoušci spekulují, zda ho Pratt nenahradil i ve hrách. Nintendo zatím neoznámilo, kdo bude Maria dabovat. Někteří fanoušci si přejí, aby novým hlasem Maria byl právě Chris Pratt. Jiní doufají, že nastane éra normálního Maria, který už nebude dělat podivné wahoo zvuky. Byl by to ale potom ještě Mario?

Také nevíme, zda Martinet namluvil Maria v nadcházejících hrách: Super Mario RPG remake a Super Mario Bros. Wonder.

Poslechněte si dabing Maria