Mapa Cyberpunk 2077 bude menší než mapa The Witcher 3, ale bude mít mnohem více obsahu, který bude nahuštěný do každého koutu, jak bylo odhaleno v rozhovoru pro GamesRadar.

Producent Cyberpunk 2077 Richard Borzymowski uvedl, že CD Projekt Red šel po vizualizaci a budování prostředí Night City jinou cestou. Svět třetího Zaklínače byl velký a rozlehlý, dovolil hráčům prozkoumávat místa jako Novigrad, Velen, White Orchard a mnohá další zajímavá místa rozptýlené mezi rozedranou divočinou plnou bestií a dalších monster. Svět Cyberpunk 2077 je však založen na jednom místě a to konkrétně Night City. Proto je zde kladen důraz na různé aktivity v každém koutku města.

"Když se podíváte na čistou plochu (vyjádřenou v kilometrech čtverečních), pak by Cyberpunk 2077 mohl být dokonce o něco menší než Zaklínač 3, ale co se hustoty obsahu týče, představte si svět Zaklínače a vymažte z něj pustou divočinu,“ řekl Borzymowski.

Night City je v podstatě považován za “ducha hry”, a proto bylo důležité, aby jeho struktura a estetika byla plná obsahu, tvrdí dále Borzymowski: “je to nesdílná součást nastavení, Night City je v podstatě protagonista, pokud tomu tak chcete říkat,” dodal, “takže město musí být nahuštěné obsahem na menší rozloze. Nedalo by nám to ten konečný efekt, kterého jsme chtěli dosáhnout. Aby město bylo uvěřitelné, tak jsme ho nabušili obsahem, díky tomu je město plné života.

Na jednu stranu to dává i logiku. Přeci jen obrovský svět jako má Zaklínač nemůže být naplněn obsahem všude, někde zkrátka les a pláně být musí… Co se však týče velkoměsta, tak tam to žije všude a tak může nabídnout více obsahu. A co si o tom myslíte vy? Vadí vám, že mapa bude menší, nebo souhlasíte s producentem hry?