Při hraní Death Stranding vás zasáhne atmosféra, kterou skvěle dokresluje soundtrack. Na něm se ve velkém podílela islandská kapela Low Roar, kterou zasáhla tragédie. V pouhých 40 letech zemřel její zakladatel a frontman Ryan Karazija.

„Jeho nádherná hudba a texty zpívané jeho podmanivým hlasem zasáhly životy mnoha lidí po celém světě a budou tak činit i nadále,“ píše kapela na sociální sítí.

K úmrtí Karaziji se vyjádřil i Hideo Kojima. Šéf vývoje Death Stranding napsal, že bez něj a jeho hudby by tahle akční adventura nevznikla.

My hráči si můžeme vzpomenout na píseň I’ll Keep Coming, jež se objevila v prvním traileru Death Stranding s Normanem Reedusem na opuštěné pláži.

Karazija v roce 2020 v rozhovoru pro VG247 prozradil, že Sony kontaktovala kapelu e-mailem a nabídla určitou částku za použití písně, aniž by řekla, k čemu ji chce použít. „V té době jsme byli ve srabu, tak jsme to přijali. A ukázalo se, že to bylo pro Death Stranding,“ uvedl ve zmíněném rozhovoru.

Kojima kapelu objevil během výletu v jejich rodném Reykjavíku a v Death Stranding ji hojně využil. V soundtracku se kapela objevuje osmnáctkrát, další čtyři skladby jsou od Silent Poets, Chvrches a Apocalyptica.