Akční RPG titul Lords of the Fallen obdržel aktualizaci verze 1.5, kterou vývojáři označují za vyvrcholení šestiměsíčního úsilí. Od vydání totiž bojovali s optimalizací a chybami, které kazily celkový zážitek. Celkem vydali více než 30 patchů.

Update nazvaný Master of Fate se také zaměřuje na vylepšení optimalizace, eliminaci chyb a lepší matchmaking. Hlavně ale přináší nové mise, zbraně nebo útoky, stejně jako možnost přizpůsobit si hratelnost. Je pouze na vás, zda si zápolení v paralelních světech ztížíte, nebo naopak usnadníte.

Na výběr máte sedm modifikátorů, které můžete libovolně kombinovat. Některé modifikátory stojí vážně za to, jako například Ironman. Ten zařídí, že se po vaší smrti resetuje veškerý váš dosažený postup. Začínáte tedy od začátku, což se bude líbit těm, co touží po rogue-like zážitku.

Modifikátor Randomized Enemies se postará o to, že kdekoliv ve světě se mohou objevit všichni běžní nepřátelé a Randomized Loot náhodně vybere kořist, kterou budete získávat ze zabitých nepřátel a nacházet různě po světě. Další modifikátory přidají více nepřátel, případně zajistí, aby se kořist (zbraně a další věci) škálovala podle vaší úrovně.

Od modifikátorů si vývojáři slibují, že zajistí hráčům zcela novou a nepředvídatelnou hratelnost. S těmito novinkami věří, že dosáhli nejlepšího možného zážitku. Z toho důvodu je to poslední velká aktualizace. Nyní se chtějí soustředit na nové projekty. To se shoduje i s 50% slevou Lords of the Fallen na Steamu a PlayStation Store. Na Steamu bude sleva od 29. 4., zatímco na PS Store je už nyní – do 9. 5. můžete Deluxe Edition koupit za 949,50 Kč.

Hra Lords of the Fallen vyšla v říjnu loňského roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. O měsíc později bylo hlášeno 1,2 milionu prodaných kusů a také jsme se dozvěděli o pěti projektech, které chystají. V souvislosti s Lords of the Fallen nás nejvíce zajímá Project III od Hexworks, je totiž popisován jako akční RPG, které chce ambiciózními herními možnostmi oslovit širší okruh hráčů. Vyjít má v roce 2026. Shodou náhodou si v té době CI Games zaregistrovali ochrannou známku Death of the Fallen.