Ruské nezávislé studio Four Quarters, které v březnu minulého roku vydalo velmi kladně hodnocenou hru Loop Hero, vyzvalo hráče k pirátění své hry kvůli sankcím proti Rusku. Doporučení se týká zejména hráčů, kteří mají kvůli sankcím uvalených na Ruskou federaci problém s nákupem hry. Těm dokonce vývojáři poskytli odkaz na populární torrent pro stažení PC verze.

Podle Four Quarters není na torrentech nic špatného. Steam sice nezablokoval prodej produktů ruským hráčům, platební systémy kvůli sankcím ale nepřijímají mnoho kreditních karet ze země prezidenta Vladimira Putina. Navíc tým si nemůže vydělané peníze poslat na účet a vybrat je.

Nikdo neví, kdy to všechno skončí, takže každý, kdo chce v této těžké době, může vztyčit pirátskou vlajku (spolu s VPN),“ uvedli v ruštině zástupci Four Quarters na portálu VK. Mnozí hráči byli touto reakcí překvapeni a chtěli studiu poslat dary. Four Quarters jim vzkázali, že se jim daří dobře, jsou rádi za jejich podporu, ale je lepší v této těžké době podporu směřovat své rodině a přátelům.

V textu nenajdeme žádnou zmínku o útoku Ruska na Ukrajinu. Nicméně, již 24. 2. se na twitterovém účtu studia objevila zpráva odsuzující válku. Připomeňme, že ruské úřady zakázaly, aby se takto o invazi na Ukrajinu mluvilo. Místo toho je to speciální vojenská operace.

Loop Hero je roguelike s prvky strategie a karetní hry. Projekt vyšel 4. 3. loňského roku na PC a koncem téhož roku následovala verze pro Nintendo Switch. Za pouhé dva týdny se na PC prodalo více než 500 000 kopií.