Life is Strange je zpátky a tentokrát se vrátíme k hlavní postavě z prvního dílu, tedy k Max Caulfield, v titulu Life is Strange: Double Exposure. Z Max se stala mladá a nadějná fotografka, která studuje na prestižní univerzitě Caledon. Veškerá idylka končí ve chvíli, kdy Max uslyší střelu a najde svou novou nejlepší kamarádku Safi mrtvou ve sněhu. Hlavní postava to samozřejmě nemůže nechat jen tak být, už jen díky své schopnosti manipulovat časem. Má to jen jeden malý problém. Max se zapřísáhla, že své schopnosti už nepoužije a několik let je tedy nevyužila. Až doposud. Co by se přeci jen mohlo stát hrozného, že?

Vlastně všechno. Místo vrácení času se Max přenesla do alternativní reality, kde je Safi stále naživu, ale taky ve velmi velkém nebezpečí. Vrah může totiž kdykoliv udeřit znovu a je jen na vás, abyste nejen přišli na to, kdo zavraždil Safi, ale abyste zároveň předešli tragédii, jež číhá na každém rohu. Abyste tohoto cíle dosáhli, je potřeba cestovat mezi různými realitami.

Tentokrát neočekávejte epizodické vydávání, spíše jednu celou hru. Otázkou je, jaká realita a jaká rozhodnutí jsou kanonická. Všechna média z rozšířeného univerza Life is Strange využívají konec, ve kterém Chloe Price přežije. Pokud zde zavládne realita, kde Chloe nepřežije, bude zajímavé sledovat různé interakce s lidmi z města, jehož zničení Max zabránila (přežití dříve nejlepší kamarádky Max v druhém možném konci naopak znamená zničení městečka Arcadia Bay). Za zmínku také stojí fakt, že schopnost procházet různými realitami měla Max už v komiksech, jež jsou součástí zmíněného rozšířeného univerza série.

Life is Strange: Double Eyposure vyjde na konzolích Xbox Series X|S, PlayStation 5 a PC 29. 10. 2024. Hra se chystá také na Nintendo Switch.

Přečtěte si naše další aktuální novinky ze Summer Game Festu.