Dnes již kultovní psychologická hororová série z per polského Bloober Teamu se dočká své finální podoby již 15. 6. letošního roku. To vyjde remake obou dílů Layers of Fear na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Jedná se o kompletní předělávku prvního a druhého dílu série. Navíc nám autoři připravili i několik nových překvapení. Jmenovitě je to dodatečná kapitola The Final Note s obohacením dějových nitek, které vrhají nové světlo na celý příběh. Nová kapitola je totiž z pohledu malířovy manželky z první hry. Tvůrci chtějí vrhnout více světla na malíře, jeho múzu a rodinné pozadí vyprávěno z pohledu jeho ženy. Prý může změnit náš pohled na postavy z prvního dílu i na jejich činy.

Remake her Layers of Fear si nedělá malé ambice a připomíná svůj engine velmi rád. Technologie jako Ray Tracing a Lumen, stejně tak podpora HDR a 4K rozlišení jsou samozřejmostí a mají zajistit výjimečný vizuální zážitek. Více o technologii a možnostech zde.

Výkonný ředitel Bloober Teamu, Piotr Babieno, se k využití enginu vyjádřil se slovy „S použitím síly Unreal Enginu 5 jsme byli schopni vytvořit vizuály, které daleko přesahují naši předešlou tvorbu a přineseme nezapomenutelnou cestu do mysli trpícího umělce. Nemůžeme se dočkat na návrat fanoušků, ale také hráčů, kteří budou hru hrát poprvé.“

Předešlé hry studia poháněla technologie Unity (Layers of Fear 1) a Unreal Engine 4 (Layers of Fear 2, Observer nebo poslední počin The Medium). Také chystají remake Silent Hill 2.

S použitím špičkového enginu by se někteří mohli obávat, jak to vaše krabičky zvládnou, a proto přikládáme hardwarové požadavky PC verze. Na Steamu také najdete krátké demo. Dostupné bude jen do 22. 5. 2023.