Polské studio Bloober Team v novém videu předvádí, co jim umožňuje Unreal Engine 5 a jeho nové technologie v chystané předělávce série Layers of Fear. Novou verzi srovnávají s originálem z roku 2017 a my můžeme vidět ohromující vizuální vylepšení. Autoři mluví o vytvoření celistvého a pohlcujícího hororového zážitku, jenž bude podporovat ray tracing, HDR a rozlišení 4K.

Nezůstalo pouze u vizuálu. Remake přináší nové základní herní mechanismy, například lucernu, jež se ukáže jako nezbytná při konfrontaci se strachem, kterému budete čelit ve starém sídle. Aktualizace se dočkala také hudba.

Nové Layers of Fear obsahuje původní hru, Layers of Fear 2 a dodatečný obsah, včetně nové kapitoly nazvané The Final Note s obohacením dějových nitek, které vrhají nové světlo na celý příběh. Nová kapitola je totiž z pohledu malířovy manželky z první hry. Tvůrci chtějí vrhnout více světla na malíře, jeho múzu a rodinné pozadí vyprávěno z pohledu jeho ženy. Prý může změnit váš pohled na postavy z prvního dílu i na jejich činy.

Layers of Fear má být definitivní a kompletní verze příběhu umělců zotročených posedlostí. První díl se zaměřil na malíře na pokraji dokončení svého mistrovského díla a druhý díl sleduje herce, jenž natáčí film na palubě zaoceánské lodi, která se mění v děsivý labyrint.

Psychologická hororová kronika vyjde v červnu letošního roku PC (Steam a Epic Games Store), PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Já už jen připomenu, že Bloober Team ve spolupráci s Konami chystá ještě remake Silent Hill 2.