Společnosti Curve Games a Neon Giant potvrdily, že hra The Ascent vyjde na konzole PlayStation. Akční RPG zasazené do kyberpunkového prostředí s izometrickým pohledem bude na PS5 a PS4 dostupné od 24. 3. letošního roku.

Původně titul vyšel v létě minulého roku pro konzole Xbox a PC (je součástí Game Passu). Před několika týdny se o PlayStation verzích čile spekulovalo.

„Překvapilo nás, jak dobře byla hra The Ascent přijata na PC a Xboxu, jsme nadšeni, že ji můžeme nabídnout i hráčům na PlayStationu,“ uvedl v tiskové zprávě šéf vývoje Arcade Berg.

To není jediná novinka. PC verze The Ascent na Steamu obdržela dodatečný balíček Cyber Warrior za 4,99 eur a také aktualizaci s režimem New Game Plus.

„Cyber Warrior Pack je balíček, který si žádný správný Cyberpunk Samuraj nemůže nechat ujít! Nic nevyděsí nepřátele víc než zručně vyrobené samurajské brnění. Navíc je díky nabídce 7 kusů vždy z čeho vybírat. Další 2 nové zbraně a taktická výzbroj jsou pak už jen třešničkou na dortu. A to není všechno, protože 3 nové skiny zbraní jsou stejně životně důležité pro tebe i pro tvé nepřátele, kteří tak budou mít možnost aspoň těsně před smrtí spatřit skutečně mistrovské dílo. Dopřej jim důstojný odchod z tohoto světa...“ dočteme se v popisku.