Originálně pojatý akční RPG titul Biomutant byl oznámen pro Nintendo Switch. Postapokalyptická kung-fu záležitost od studia Experiment 101 a společnosti THQ Nordic vyjde na další platformu 30. 11. letošního roku. Původně hra dorazila v květnu 2021 na PlayStation 4, Xbox One a PC. Nativní verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S následovaly v září 2022.

Bohužel specifika portu hybridní konzole od Nintenda odhalena nebyla. Nicméně v některých zemích už je možné Switch verzi Biomutanta předobjednat za 40 eur (cca 940 Kč).

Biomutant byl přijat rozporuplně, ovšem vývoj se zaplatil za první týden, což přimělo Embracer Group (vlastníka THQ Nordic) koupit švédský tým Experiment 101 za 75,3 milionu švédských korun (skoro 187,7 milionu českých korun) i s právy na duševní vlastnictví Biomutanta.

„Biomutant je postapokalyptická kung-fu RPG bajka v otevřeném světě s jedinečným soubojovým systémem, který vám umožňuje kombinovat kontaktní boj, střelbu a akční schopnosti mutantů. Budete moci překódovat svou genetickou strukturu a změnit to, jak vypadáte a jak hrajete,“ dočteme se v popisku hry.