Spojení Fortnite s kryptoměnami nehrozí. Tim Sweeney varoval před falešným kryptoměnovým účtem Fortnite známým jako Fortnite Token, označil ho za podvod a na pomoc přivolal své právníky, kteří celou záležitost mají vyřešit. Minimálně nyní Epic nechystá spojit oblíbenou bezplatnou battle royale akci s NFT.

To už ale nelže říct o samotném Epic Games Store, který po zákazu Steamu s otevřenou náručí projekty využívající technologii blockchain vítá za předpokladu, že dodrží příslušné zákony a zveřejní své podmínky. První takovou hrou bude battle royale akce z Divokého západu.

O konkurenci Red Dead Online jsme psali v dubnu loňského roku. V té době ale ještě nikdo netušil, že Grit bude jednou z první NFT her v Epic Games Store. Přitom Grit má nadále kartu na Steamu, kde se v letošním roce očekává spuštění early access verze.

Divoký západ má podporovat až 100 hráčů na jednom serveru a umožní jim stát se kovbojem a zúčastnit se duelů v pravé poledne, jezdit na koních a prozkoumávat město, ropná pole a pláně nezkrotného západu. Vítěz ale může být pouze jeden. Je tak nutné najít ukryté zbraně a další vybavení, abyste měli větší šanci přežít.

V arzenálu najdete více než dvacet modelů střelných zbraní s realistickým modelem střelby, je tak nutné myslet na gravitaci. Koně jsou určeny nejen jako dopravní prostředek, ale také k přepravě nalezeného vybavení. Kromě sólových zápasů jsou v plánu také týmové bitvy – ve dvojicích nebo ve větších skupinách. Velké lákadlo má představovat parní lokomotiva. Můžete ji získat pod kontrolu a využít, abyste zůstali v battle royale kruhu.