Společnost Playman do českého jazyka přeložila krásnou a přehlednou infografiku, která prozrazuje vše o letošní Valentýnské hře Banishers: Ghosts of New Eden. Na třinácti obrázcích se bez spoilerů dozvíte o fiktivní lokaci v americkém Massachusetts, strastech hlavních hrdinů a o jejich nelehkém boji.

„Příběhová akční hra plná těžkých rozhodnutí, emocí, lásky a boje proti přízrakům a prokletí v temném období konce 17. století. Tak by se asi dal shrnout Banishers: Ghosts of New Eden do jedné věty,“ uvádí tisková zpráva.

ŽIVOT ŽIVÝM. SMRT MRTVÝM.

Příběh se odehrává v Novém Edenu roku 1695, fiktivní lokaci v americkém Massachusetts. Tento svět se hemží přízraky a jinými zlověstnými bytostmi uvězněnými v prostoru mezi životem a smrtí. Do tohoto světa přijíždíte jako zažehnávač (banisher), lovec duchů, Red Mac Raith se svou životní láskou Anteou Durante. Po špatně naplánovaném útoku však Antea přichází o život a sama je chycena mezi světy života a smrti. Red propadá do zoufalství a naprosté beznaděje navíc rozpolcen mezi svou přísahou chránit živé před duchy a Anteiným strašlivým stavem. Oba mají pouze jediný cíl, zbavit jí jejího soužení stůj co stůj.

NOVÝ ŽIVOT

V Novém Edenu inspirovaného reálnými událostmi 90. let 17. století vás čeká plno mrazivých tajemství a děsivých případů, kterým musíte přijít na kloub, abyste zachránili místní obyvatele. Místní lidé žijí, možná lépe řečeno přežívají, v komunitách uprostřed divoké přírody. Každá postava má vlastní příběh a hlubokou osobnost, takže budete muset pochopit jejich motivy, než se odhodláte ke konečnému rozhodnutí. Každé rozhodnutí bude mít významné následky a je potřeba je brát vážně.

Umučení duchové a sužování obyvatelé sdílejí příběhy lásky, zrady, utrpení a skrytou pravdu, která je vzájemně poutá jednoho k druhému. Poženete místní obyvatele k odpovědnosti za každou cenu, i kdyby to mělo stát jejich životy? Zažehnáte duše zesnulých a odsoudíte je k utrpení v prázdnotě plné trýznění, nebo jejich duše osvobodíte od věčného žalu a dopřejete jim klidu? Vaše věrnost zásadám zažehnávačů projde tvrdou zkouškou, zatímco se budete snažit najít způsob, jak pomoct Antei. Vina je poskvrnou na životě ostatních, stejně jako na tom vašem.

SJEDNOCENI LÁSKOU A BOJEM

Když Red potkal Anteu, cestovala po Evropě a objevovala kořeny umění zažehnávačů. Zamilovala se do dobrého muže, který se hroutil pod pocitem viny. Zažehnala jeho duchy a osvobodila ho, aby se mohl zotavit. On se zamiloval do ní, protože ho naučila, jak zlepšit své chápání a vnímání duchů a přízraků. Jelikož byl duchy sám pronásledován, zařekl se, že už se nebude živit zabíjením, a odhodlal se stát zažehnávačem.

Vy můžete hrát za obě postavy a kombinovat Redovy zbraně s Anteinými nadpřirozenými schopnostmi v rámci jedinečného bojového systému. Čeká na vás směsice bojových stylů díky Redově pušce, meči a ohněmoru a Anteiným éterickým útokům. Její nadpozemské schopnosti odhalují neviditelné a rozpoutávají ničivé duchovní útoky od teleportace po přízračné poškozovací zóny. Svůj arzenál i schopnosti budete moct vylepšovat, protože budete čelit čím dál zlomyslnějším soupeřům.

Více na obrázcích v galerii. Banishers: Ghosts of New Eden od studia Don't Nod, které vytvořilo například Vampyr a Life is Strange, vyjde 13. 2. 2024 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Konzolové verze jsou dostupné i v krabičce. Tady ještě naše dojmy z hraní a rozhovor s vývojáři.