Čím úspěšnější produkt, tím více jeho napodobenin a kopií. No, takto přesně to asi neplatí, ale určitá korelace mezi popularitou originálu a počtem klonů jistě bude. Proti naprosto otřesně vypadajícímu titulu pro Nintendo Switch, jenž se snažil přiživit na oblíbenosti videoherní série The Last of Us, nyní zakročila společnost Sony, která je jejím vydavatelem.

Jak upozornil zahraniční portál Eurogamer, podivná hra The Last Hope: Dead Zone Survival, která vizuálním zpracováním připomínala několik let staré tituly pro smartphony a tablety, byla odstraněna z Nintendo eShopu. Dříve fungující produktová stránka nyní hlásí chybu a uživatelům nabízí návrat na domovskou stránku. Ti „šťastlivci“, kteří si hru stihli koupit a nainstalovat, ji stále mohou spustit. Byť je otázka, kdo by to dobrovolně dělal.

Sony zakročila také proti oficiálnímu traileru na platformě YouTube. Ten již není dostupný právě pro copyright claim ze strany japonské společnosti.

Hře se na zoubek před dvěma týdny podíval známý YouTube kanál Digital Foundry. Pokud si tedy hru chcete prohlédnout alespoň očima někoho jiného, doporučujeme zhlédnout níže umístěné video. John Linneman, který ji zkoušel hrát, o ní prohlásil, že se zkrátka jedná o podvod, jenž se snaží z lidí vytahat peníze.

„Testování The Last Hope bylo pro mě katarzí a zároveň mi otevřelo oči. Většinou jsem ignoroval digitální obchody zamořené shovelwarem [videohry, které existují jen proto, aby existovaly, a nenabízí žádnou kvalitu, pozn. red.] a předpokládal jsem, že mnohé z nich jsou neškodné, ale když vidíte něco takového, opravdu to poodhrne oponu nad zkažeností, která bují v určitých koutech průmyslu,“ napsal John.

„Nejedná se o žádnou hru – jedná se o podvod,“ dodal.