S cheatery a lidmi, kteří ve hrách podvádí, je to vždy těžké. A i když se nepřekvapivě nové Call of Duty s tímto problémem setkalo také, i vzhledem k nedávnému vydání bezplatného battle royalové odnože Warzone začíná být tato situace vážnější a vážnější.

Dokonce už zašla do takových extrémů, že se hráči potýkají s cheaterem minimálně jednou za zápas. Trpí jimi jak bezplatný Warzone, tak klasický placený multiplayer hry. Více a více se objevují nářeky hráčů například na Redditu a problematice se věnují i větší youtubeři, například jackfrags.

Activision a vývojáři hry se snaží s tímto problémem samozřejmě bojovat - před týdnem v jeden moment zabanovali více než 70 tisíc hráčů - nicméně i přesto si hráči na konzolích vypínají crossplay, aby se hráčům na PC vyhnuli úplně. I těm, kteří hrají poctivě.

Což samozřejmě znamená další problém, protože pak mají všechny platformy přístup k mnohem menší základně hráčů a každá konzole je individuálně izolovaná. Vypnutí crossplaye na konzolích totiž znamená, že si nezahrají ani hráči PlayStationu s hráči Xboxu. Oficiální vyjádření o tom, jak chtějí vývojáři nadále tuto situaci řešit, zatím nepadlo. Nicméně je jasné, že bude potřeba nějaký drastický zásah.