Po dlouhých dvanácti letech v předběžném přístupu vyjde plnohodnotná verze hry 7 Days to Die. Jde o kombinaci střílečky z pohledu první osoby, survival hororu, tower defense a RPG. Prodalo se více než 16 milionů kopií.

V early access na Steamu byl titul spuštěn 13. 12. 2013. Nyní tvůrci oznámili, že jsou konečně připraveni vydat verzi 1.0. Ve studiu The Fun Pimps se hodlají hře dále věnovat a vytvářet nový obsah. Své odhodlání chtějí prezentovat aktualizací, která přinese brutálnější zabíjení zombíků, kompletně přepracovaná vozidla, nový systém výzev, více typů zombií, lepší podporu ovladačů a další novinky, plus samozřejmě opravu chyb a optimalizaci.

V budoucnu chtějí přidat spoustu nového obsahu. Na konci letošního roku bude hra obohacena o systém počasí, dojde k přepracování banditů nebo cross-play mezi konzolemi. Ve druhém čtvrtletí roku 2025 se mají o pozornost přihlásit bandité, systém událostí, nové typy questů nebo vylepšení uživatelského rozhraní. A na konec roku 2025 jsou v plánu další nové typy questů, příběhový mód nebo podpora Steam Workshopu pro nahrávání a stahování modifikací.

To vše jsou dobré zprávy pro ty, co vlastní 7 Days to Die na počítačích. Konzolisté si budou muset hru koupit znovu, pokud chtějí verzi 1.0. Tvůrci tohle rozhodnutí vysvětlují významným technickým rozdílem mezi starým a současným hardwarem konzolí. Alespoň se Sony a Microsoftem spolupracují na tom, aby majitelé starší digitální verze hry měli slevu při koupi nové konzolové verze. Ta brzy zmizí z nabídky.

Pro všechny – hráče na počítačích i konzolích – platí, že přijdou o své uložené pozice. Verze 1.0. pro PC vyjde během června/júna. Dnes by měla hra být na Steamu ve slevě 76 %, a to do 29. dubna/apríla. Nová konzolová edice má následovat další měsíc.

7 Days to Die se odehrává v brutálně nelítostném postapokalyptickém světě zamořeným mrtvými a nabízí boj, crafting, lootování, těžbu, průzkum a růst postavy, a to způsobem, který se setkal s nadšeným ohlasem fanoušků po celém světě.