Boj na život a na smrt ve studených hlubinách vesmíru z pohledu první osoby si od letošního května užívají hráči na počítačích v novém kabátku prostřednictvím komplexního remaku System Shocku od Nightdive Studios. Pokud jste nehráli, na Steamu je ke stažení demoverze.

Brzy si hru budou moci zahrát i hráči na PlayStationu 5, PlayStationu 4, Xboxu Series X/S a Xboxu One. Tyto verze System Shock remaku totiž obdrželi věkové ohodnocení od ESRB. Vývojáři už dříve uvedli, že na konzole střílečka dorazí „v pravý čas“. Dle všeho to bude ještě před koncem letošního roku.

Remake System Shocku kombinuje kultovní hratelnost se zcela novým HD vizuálem, aktualizovaným ovládáním, přepracovaným rozhraním a zcela novými zvuky a hudbou. Na nové i staré hráče čekají také dosud nevidění nepřátelé, vylepšená kvalita hratelnosti, přepracovaný systém hackování a nové viscerální bojové možnosti, které dostávají šťávu díky brutálnímu systému rozčtvrcení.

„Na hráče čeká legie nepřátelských a zmutovaných stvoření – vytvořených a ovládaných samotnou rozkošně zlotřilou SHODAN – při procházení zbrusu nových oblastí stanice Citadela, kde budou muset uplatnit své schopnosti při řešení hádanek a hackerské dovednosti, aby se dostali do nových sektorů stanice,“ láká tisková zpráva na dobrodružství.