Spekulace o návratu série first-person kooperativních stříleček Brothers in Arms mohou ustát. Vývoj nového dílu potvrdil sám Randy Pitchford, generální ředitel studia Gearbox Software. Na oznámení si ale počkáme. V souladu s politikou studia na to dojde v pozdější fázi vývoje.

„Pracujeme na další hře Brothers in Arms, ale neřeknu ani hovn*, dokud ji nebudeme mít. Máme fanoušky, kteří sérii opravdu milují, ale budou muset trpět,“ uvedl Pitchford v rozhovoru s generálním ředitelem Insomniac Games Tedem Pricem v podcastu AIAS Game Maker's Notebook. Ten měl původně premiéru v dubnu, ale teprve nedávno byl nahrán na YouTube.

Dříve Pitchford pro IGN uvedl, že další titul Brothers in Arms musí být autentický.

V Gearboxu s oznámením her čekají. Pitchford poukazuje na představení Borderlands 3. K němu došlo až v době, kdy byl třetí díl komiksové střílečky ve fázi betaverze. Chybu Gearbox udělal u Aliens: Colonial Marines. Společnosti Fox a Sega se tak těšily, že obě strany oznámily hru ještě předtím, než byla podepsána jakákoliv smlouva.

Poslední velký díl Brothers in Arms byl Brothers in Arms: Hell's Highway z roku 2008. Později se značka dostala na chytré telefony.

Připomeňme, že v roce 2020 byla oznámena televizní adaptace Brothers in Arms odehrávající se za druhé světové války.

V Gearbox Software nyní chystají Tiny Tina's Wonderlands na rok 2022 pro PC, PlayStation a Xbox. Také pracují na rozšiřování Borderlands 3. V dubnu letošního roku firmu koupila Embracer Group, jež vlastní i THQ Nordic, Koch Media, Deep Silver, Saber Interactive nebo Warhorse Studios.

Trailer na Brothers in Arms: Hell's Highway