Japonská společnost Konami v rámci dlouhodobé restrukturalizace rozpouští tři hlavní divize, „aby reagovala na rychlý trh, který ji obklopuje“. Restrukturalizace a rozpuštění týmů má být účinné od 1. 2. 2021.

Informace pocházejí z webových stránek Konami. Ty také uvádějí personální změny v kancelářích. Očekává se, že Hideki Hayakawa převezme roli generálního ředitele a Shoji Dewa bude vykonávat roli Senior Executive Officer. Vybraní členové ze všech tří produkčních divizí mají být přesunuti do obecných produkčních oddělení a divizí podpory produktů. Další informace bohužel Konami neposkytla.

Bohužel je těžké určit, co jednotlivé divize měly za úkol. Nedávno Konami vydala vybrané tituly ze sérií Metal Gear a Silent Hill na PC prostřednictvím obchodu GOG. Současně vydala Konami Collector’s Series: Castlevania and Contra také pro počítače.

Jinak je ale vývoj her u této japonské společnosti v útlumu a počítá se pouze s novým PES. Ten má běžet na Unreal Enginu a přinést velké změny v rámci nové generace konzolí PlayStation a Xbox. Neoficiálně se mluví o tom, že tato divize zůstane jedinou aktivní pro vývoj her. Nicméně, Konami vlastní více studií, které mohou vyvíjet hry. Tato restrukturalizace neznamená, že by došlo k zavření celého Konami, jak zmiňují některé senzační nadpisy na internetu.

Připomeňme několik zajímavých spekulací z minulého roku. Ty zmiňovaly, že by práva na herní značky Konami koupila Sony. Později se měl přidat i Microsoft. Nakonec se mluvilo o tom, že Sony se dohodla s Konami na využití práv pro Silent Hill a Metal Gear, ale to mluvčí Konami popřel.